Loading...
 Start Page

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ – ΑΝΗΛΙΚΩΝ

 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ – ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι ένα παιδί είναι θύμα ενδοσχολικής βίας, εκφοβισμού ή Bullying όπως έγινε γνωστό τώρα τελευταία, οι γονείς πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους άμεσα. Χειρονομίες, ξυλοδαρμοί, βρισιές, απειλές, εκφοβισμοί, σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση είναι όλα μορφές "bullying".

Οι ενδείξεις που μπορεί να έχει η οικογένεια είναι σημάδια στο σώμα, αλλαγές στη διάθεση και τη συμπεριφορά, απομάκρυνση και κλείσιμο στον εαυτό του, άρνηση για το σχολείο, πτώση των σχολικών επιδόσεων και άλλα.

Είναι σημαντικό η έρευνα να ξεκινά από τις πρώτες κιόλας υπόνοιες των γονέων πως ο ανήλικος δέχεται σχολικό εκφοβισμό , ώστε να υπάρχει ο χρόνος για ενδελεχή έρευνα από την πλευρά του ερευνητή και πάταξη του φαινομένου, προτού η θύτες οδηγήσουν το θύμα στην πλήρη απώλεια της αυτοπεποίθησής του, στην μειωμένη όρεξη για δραστηριότητες, στη μοναξιά, την αποβολή από τις παρέες, τον καθημερινό χλευασμό, την κατάθλιψη και πιθανόν στο θάνατο ως απόρροια όλων των παραπάνω.

Ένας έμπειρος επαγγελματίας ιδιωτικός ερευνητής μπορεί να βοηθήσει και να υποστηρίξει την οικογένεια από τις αρχές εμφάνισης του φαινομένου. Μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση και την αποκάλυψη των υπευθύνων που διαπράττουν το αδίκημα. Οι γονείς πια οφείλουν να επικοινωνούν ουσιαστικά με τους ανήλικους μαθητές προάγοντας την αμοιβαία εμπιστοσύνη και από τα δύο μέρη.

Οι γονείς οφείλουν να κινηθούν με ευαισθησία και προσοχή. Το Γραφείο μας αναλαμβάνει με πλήρη εχεμύθεια και διακριτικότητα εξονυχιστική έρευνα για άμεσα και ακριβή αποτελέσματα.

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Ο εκφοβισμός στις μέρες μας δυστυχώς δεν είναι απαραίτητο να γίνεται για ζώσης, μπορεί και από το διαδίκτυο. Ο διαδικτυακός εκφοβισμός αφορά τον εκφοβισμό, την απειλή, την ταπείνωση παιδιών και εφήβων μέσω διαδικτύου.

Μορφές του είναι η επαναλαμβανόμενη αποστολή μηνυμάτων, είσοδος στους προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς, αποστολή φωτογραφιών ή μαγνητοσκοπημένου υλικού ή προσωπικέ πληροφορίες προς πολλούς παραλήπτες καθώς και η αποστολή απειλητικών μηνυμάτων.

Οι συνεργάτες μας είναι άριστα εκπαιδευμένοι και διαθέτουν τόσο την κατάλληλη τεχνολογία όσο και την απαιτούμενη λεπτότητα και ευαισθησία ώστε να μπορέσουν να σας βοηθήσουν υπεύθυνα και αποτελεσματικά τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Σημαντική είναι η άμεση επέμβαση, το συντομότερο που οι γονείς αντιληφθούν ότι κάτι «πέρα από τα συνηθισμένα» συμβαίνει.

 

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ο εθισμός στο διαδίκτυο , ένας όρος που ακόμα και αν δεν είναι απόλτα δόκιμος συναντάται όλο και συχνότερα τελευταία, εκδηλώνεται με τη διαρκή αναζήτηση πληροφοριών σε ιστοσελίδες, τη μανιώδη ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το chatting, ακόμα και το τζόγο και τα στοιχήματα στο διαδίκτυο, τις ηλεκτρονικές αγορές κ.α.

Ένας νέος που είναι εθισμένος στο διαδίκτυο απομακρύνεται σταδιακά από του ςφίλους και την οικογένειά του, αρνείται την εμμονή του, δεν μπορεί να αντέξει καθόλου χωρίς ιντερνετ, χάνει ώρες ύπνου και παραμελεί τα πάντα.

Ο εθισμός στο διαδίκτυο από τους νέους τείνει να πάρει μορφή επιδημίας. Το διαδίκτυο έχει αλλάξει τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό, δίνει απίστευτες πληροφορίες, αποτελεί στοιχείο ζωής, αλλά κρύβει πολλούς κινδύνους και παγίδες για τους νέους.

Οι γονείς θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα προς όφελος των παιδιών τους. Τέτοιες υποθέσεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, πλήρη εχεμύθεια, διακριτικότητα και υπευθυνότητα που οι συνεργάτες του γραφείου μας διαθέτουν και μπορούν να σταθούν στο πλευρό των οικογενειών που αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα και να τις βοηθήσουν να τα ξεπεράσουν.

 

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η σεξουαλική παρενόχληση στα παιδιά αποτελεί ένα φαινόμενο με τρομαχτικές διαστάσεις στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Ένα μεγάλο ποσοστό ανηλίκων δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από επιτήδειους που κρύβονται πίσω από ψεύτικες ταυτότητες με κακόβουλα κίνητρα εκμεταλλεύονται την αθωότητα των παιδιών.

Αν υποψιάζεστε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στα παιδιά σας, μη διστάζετε και απευθυνθείτε άμεσα στο γραφείο μας. Μπορούμε να ανακαλύψουμε και να αποτρέψουμε κάθε επιτήδειο που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αθωότητα των παιδιών σας.

Ειδικά η σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πρακτική σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση του ανήλικου ή και ενήλικου ατόμου-θύματος αν η οικογένεια δεν λάβει τα μέτρα της άμεσα.

Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των ανηλίκων εάν ο γονέας παρατηρήσει φόβο στον ανήλικο ή σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά του, καλό είναι να επισκεφθεί τους κατάλληλους ανθρώπους.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ – ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η παρακολούθηση ανηλίκου είναι ένα ιδιαίτερα λεπτό θέμα και πρέπει να γίνεται με απόλυτη διακριτικότητα εχεμύθεια και ευαισθησία σεβόμενοι πάντα την ψυχολογία και την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού.

Η τρέχουσα νομοθεσία ορίζει ότι σε περιπτώσεις που ζητηθεί από τους γονείς ή τους κηδεμόνες του ανηλίκου, επιτρέπεται, πέραν της φυσικής παρακολούθησης του ανηλίκου όταν αυτός βρίσκεται εκτός της οικείας του, με έγγραφη άδεια ακόμη και η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του θύματος, ώστε να συλλεχθούν πληροφορίες, εικόνες, απειλές και άλλα δεδομένα που έχει δεχθεί στο κινητό του τηλέφωνο από τους θύτες το θύμα.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, έχοντας την πείρα και με την χρήση της κατάλληλης τεχνολογίας, είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δράση των φερόμενων ως θυτών αλλά και την στάση που διατηρεί το θύμα απέναντί τους. Το ειδικό λογισμικό που εφαρμόζεται, δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας και είναι απολύτως ασφαλές για τις πληροφορίες που προκύπτουν.

Τα στοιχεία αυτά που θα παρέχονται και εφόσον η έρευνα έχει πραγματοποιηθεί από κρατικά διαπιστευμένο ιδιωτικό ερευνητή, σαφώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους γονείς του θύματος σε δικαστικές αίθουσες για την υπεράσπιση του δικαίου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας όλο το 24ωρο - 7 ημέρες την εβδομάδα. Η επικοινωνία μας και το περιεχόμενο της, παραμένουν εχέμυθα και απόρρητα.

Διεύθυνση Αθήνας: Ερμού 26, Μαρούσι

Τηλέφωνο: +30 211 117 3082

Κινητά: +30 697 178 9912 & +30 697 179 5055

Διεύθυνση Πάτρας: Παντανάσσης 29

Τηλέφωνο: +30 261 302 8095

Κινητά: +30 697 178 9912 & +30 697 179 5055

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το Γραφείο μας με αριθμό α/α: 4891/7/1/77-ιθ, τηρεί την ανωνυμία και το απόρρητο με τους επισκέπτες/πελάτες μας και λαμβάνει κάθε λογική προφύλαξη για να διασφαλίσει τις πληροφορίες που συλλέγουμε. Δεν ενοικιάζουμε, πουλάμε, ούτε μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες με κανένα τρίτο πρόσωπο ή εταιρεία. Η έρευνα μας διεξάγεται με απόλυτα νόμιμο, επαγγελματικό και ηθικό τρόπο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών σύμφωνα με το Νόμο 3206/2003 ΦΕΚ 298/Α/23-12-2003 απαγορεύεται η χρήση των τίτλων ντετέκτιβ, ιδιωτικός αστυνομικός, ιδιωτικός ντετέκτιβ, detective. Ονομάζονται γραφεία ιδιωτικών ερευνών. Απαιτείται να κατέχουν ειδική άδεια λειτουργίας που να αναγράφεται ο αριθμός νόμιμης λειτουργίας ως γραφείο ιδιωτικών ερευνών.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

Login

© Copyright 2020 - 2021 ΔΙΑΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ